Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα του μεμονωμένου ανεξάρτητου υποψηφίου αιρετού για το ΚΥΣΔΕ Ηλία Τσακάλη


ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ
Εκπαιδευτικός ΠΕ09 Οικονομολόγος
Μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος αιρετός για το ΚΥΣΔΕ
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6945165444
E-mailitsakalis@gmail.com                                                       


Συνάδελφοι ,

Ο θεσμός του δημόσιου σχολείου και ειδικότερα ο ρόλος του εκπαιδευτικού λειτουργού στη σύγχρονη μνημονιακή πραγματικότητα της τρόικα δέχεται σφοδρή επίθεση, που δεν έχει προηγούμενο σε όλη την ελληνική εκπαιδευτική ιστορία.  Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων,  χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες στις σχολικές μονάδες, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, χιλιάδες συνάδελφοι υπεράριθμοι να συμπληρώνουν ωράριο σε 3 και 4 σχολεία, οικονομική εξαθλίωση με ετήσιες μισθολογικές απώλειες ανά εργαζόμενο έως και 40% ετησίως, αρκετές χιλιάδες καθηγητών να υπηρετούν σε περιοχές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο των οικογενειών τους, πάγωμα των προαγωγών των εκπαιδευτικών, επερχόμενη δραστική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, περικοπές δαπανών στα κονδύλια του προϋπολογισμού για την παιδεία και γενικότερα υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας, με άμεση συνέπεια τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την εργασιακή ανασφάλεια.

 Συνάδελφοι στις 5 Νοέμβρη ψηφίζουμε για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων. Οι αιρετοί μας εκπρόσωποι πρέπει να αγωνίζονται με ιδανικά για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εκπαιδευτικών στη βάση της γενικής αρχής της ισότητας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης μακριά από προσωπικές και κομματικές γραμμές. Ο θεσμός του αιρετού εκπροσώπου πρέπει να διασφαλίζει την εκπροσώπηση όλων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια με αίσθημα ευθύνης και δικαίου απέναντι σε όλους τους συναδέλφους. Πρέπει να αναδεικνύει και να προωθεί προς επίλυση τα υπηρεσιακά προβλήματα και ζητήματα του εκπαιδευτικού, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του στα πλαίσια της νομιμότητας.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε όλοι μαζί πρωταρχική ευθύνη να περιφρουρήσουμε το θεσμό του αιρετού εκπροσώπου, και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη δημόσια εκπαίδευση. Ένα θεσμό που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις κομματικές και σκοτεινές πρακτικές των διαφόρων υποταγμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή του κατάσταση.

Συνάδελφοι με γνώμονα τα παραπάνω απευθύνομαι προς όλους εσάς που είστε απογοητευμένοι από τη σημερινή κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση και οραματίζεστε ένα διαφορετικό δημόσιο σχολείο μακριά από τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Απευθύνομαι σε όλους εσάς που θέλετε να συνδράμετε στην προσπάθεια ακύρωσης και τιμωρίας του υπόδουλου, αποσυντεθημένου και ξεπερασμένου συνδικαλισμού, σε εσάς που είστε πιστοί στις εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές αξίες του ρόλου του εκπαιδευτικού.

 Συνάδελφοι, όσοι από εσάς στις 5 Νοεμβρίου, επιθυμείτε να συμμετέχετε στην προσπάθεια ανατροπής και σύγκρουσης με το σημερινό τέλμα και αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, δώστε δύναμη στην προσπάθεια και τον αγώνα μου, τιμώντας με την ψήφο σας, το ψηφοδέλτιό μου.


 ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ εκπαιδευτικός ΠΕ09
υποψήφιος για το ΚΥΣΔΕ